Автовиробники в США виконали замовлення на респіратори

General Motors і Ford заявили, що близькі до виконання замовлення на виробництво дихальних апаратів. За повідомленням AP, респіратори були замовлені адміністрацією Трампа навесні цього року.

Багато апаратів ШВЛ, зібраних виробниками автомобілів і іншими виробниками, надійшли на склад уряду США, оскільки лікарі відмовилися від використання інвазивних методів для пацієнтів з Covid-19.

Як повідомило у вівторок Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США, на даний час уряд має 108000 респіраторів на складах медичного обладнання та 12000 в лікарнях США.

GM і виробник медичного обладнання Ventec Life Systems зіткнулися з контрактом на поставку 30 000 пристроїв інтенсивної терапії до кінця серпня в рамках контракту на 489 мільйонів доларів з федеральним урядом.

“GM і Ventec вже відвантажили понад 20 000 апаратів”, – сказав офіційний представник GM Джим Кейн.

“Ford зібрав близько 47 000 з 50 000 респіраторів, які він погодився надати своєму партнерові General Electric”, – повідомила представник Ford Рейчел Маклірі. GE має контракт з урядом на суму 336 мільйонів доларів.

Перехід автомобільної промисловості Детройта до виробництва медичного обладнання в розпал першої хвилі коронавіруса порівнювали з роками Другої світової війни, коли з конвеєрів зійшли танки і армійська техніка.