Посольство Куби в Парижі атакували коктейлями Молотова

На посольство Куби у французькій столиці Парижі було скоєно напад із застосуванням коктейлів Молотова. Про це повідомив міністр закордонних справ Куби.

Перший кубинський дипломат Бруно Родрігес не повідомила подробиць інциденту у своєму акаунті в Twitter, в якому він оголосив про напад.

Але пізніше в міжнародному прес-центрі кубинського МЗС уточнили, що напад стався близько опівночі. Також повідомляється, що було кинуто три пляшки із запальною сумішшю, дві з яких потрапили до посольства і стали причиною пожежі. Коли на місце події прибули французькі пожежники і поліція, кубинські дипломати вже загасили полум’я.

У своєму твіті Родрігес звинуватив в інциденті Вашингтон. «Я вважаю, що уряд США несе відповідальність за його триваючі кампанії проти нашої країни, заохочуючи таку безкарну поведінку  безкарності і насильство», – наполягав він.

Куба звинуватила уряд США в запуску кампанії в соціальних мережах, спрямованої на дестабілізацію країни Карибського басейну, яка переживає важку економічну кризу, що посилюється пандемією COVID-19 і санкціями США.