Німеччина і Італія поспішають купити обладнання для штучної вентиляції легенів

Німеччина і Італія поспішають купити рятувальні апарати вентилювання легенів (механічна вентиляція, командне дихання) після того, як виробники попередили, що лікарні в усьому світі стикаються з нестачею необхідного медичного обладнання, яке допомагає критично хворим пацієнтам з коронавірусом, повідомляє Reuters.

Німецька компанія Draegerwerk заявила, що уряд країни замовив 10 000 вентиляційних систем для відділення інтенсивної терапії, що є найбільшим замовленням на сьогоднішній день і еквівалентно звичайному виробництву за один рік.

Італія, найбільш уражена вірусом країна Європи, в якій більше 15 000 осіб інфіковані і більше 1000 чоловік померли, шукає 5000 апаратів для штучного вентилювання легенів та інше необхідне медичне обладнання. Міністерство охорони здоров’я країни визнало, що може бути нестача лікарняних ліжок з вентиляційними системами.

В Італії менш ¼ від кількості дихальних апаратів, необхідної для надання допомоги пацієнтам, чиї легені заповнені рідиною, заявив Рейтер Андреас Віланд, генеральний директор найбільшої в світі компанії з виробництва приладів вентиляція, Hamilton Medical.

Це величезна різниця між доступними вентиляторами і необхідними, сказав Віланд, додавши, що американські військові входять в число клієнтів, які хочуть купити більше.

«Туреччина замовляє багато вентиляційних апаратів, Китай замовляє багато обладнання, США – фактично, всі замовляють», – підкреслив він. В останні роки, за його словами, країни нарощували поставки систем вентиляції легень для підготовки до потенційно проблемної ситуації, але ніхто не очікував такого величезного розміру.

Приватна швейцарська компанія Hamilton Medical, яка зазвичай виробляє 15 000 вентиляторів на рік, збільшила виробництво на 30-40%, повідомив Віланд.

Draegerwerk також планує збільшити виробництво на своєму заводі в північному німецькому місті Любек.

«Для уряду незвично безпосередньо замовляти медичне обладнання. Зазвичай клієнтами в Німеччині є лікарні і клініки », – сказав представник.

Підрозділ американської компанії Hamilton, і шведський конкурент Getinge, що випускає понад 10 000 апаратів штучного дихання в рік, оголосили, що жоден виробник не може виконати замовлення Італії в одіночку.