ВООЗ: смертність від COVID-19 зростає в усьому світі

Число випадків COVID-19 в світі зростає п’ятий тиждень поспіль, і зростання смертності від вірусу також викликає занепокоєння. Про це заявила Марія Ван Керхе, керівник технічної групи Департаменту з надзвичайних захворювань ВООЗ.

«На даний час ми спостерігаємо зростання поширеності в чотирьох з п’яти регіонів ВООЗ. Зростання спостерігається п’ятий тиждень поспіль в усьому світі. За останній тиждень воно склало 8%»,- сказала вона.

За її словами, тільки за останній тиждень в Європі збільшилася кількість інфекцій на 12%, в основному за рахунок британського штаму B.1.1.7. Нові випадки збільшилися на 49% в регіоні Південно-Східної Азії, частково через збільшення числа інфекцій в Індії.

В регіоні Східного Середземномор’я зростання склало 8%, а в регіоні ВООЗ в західній частині Тихого океану – 29%, в основному через інфекції на Філіппінах і в Папуа-Новій Гвінеї.

«В цілому ми бачимо тенденцію до збільшення числа випадків, і це нас турбує», – сказала експерт.

Ван Керхе зазначила, що ситуація ускладнюється тиском, який відчуває ряд країн у зв’язку з вимогою громадян скасувати обмежувальні заходи, через нерівномірний розподіл і нестачу вакцин, а також появою нових штамів COVID-19.