Зсув обрушився на казарми у В’єтнамі, загинуло 14 солдатів

“Вчора зсув забрав життя щонайменше 14 військовослужбовців, а вісім осіб вважаються зниклими без весті в Центральному В’єтнамі”,-  повідомляє агентство Reuters.

Reuters зазначає, що це найбільша втрата особового складу в армії в мирний час, і вона відбулася тоді, коли в’єтнамські військові допомагають владі впоратися з наслідками великих повеней в країні.

“Зсув стався о першій годині ночі і засипав бараки в центральній провінції Куанг Чи брудом і камінням”,- повідомляє уряд на своєму веб-сайті.

Кілька днів тому в результаті чергового зсуву в сусідній провінції Тіафен-Хюе загинуло 13 осіб, в основному солдати. Ще 15 осіб там знаходяться в розшуку.

З початку жовтня проливні дощі стали причиною найсильніших повеней за багато років у В’єтнамі, в результаті чого загинуло більше 80 осіб в центральній частині країни. На центральне узбережжя обрушилися три шторми. У найближчі дні знову очікуються сильні дощі.

Державні ЗМІ повідомили, що річки в провінції Куанг Чи досягли найвищого рівня за 20 років, затопивши більше 40 000 будинків.