У Європі введуть податок на авіасполучення

В ЄС вирішили активізувати заходи боротьби з глобальним потеплінням. Скорочення рівня викидів шкідливих речовин в атмосферу влада має намір домогтися, зменшивши число авіарейсів, заради чого готові підвищити ціни на авіаквитки.

Ряд країн Європейського Союзу планують ввести новий податок на авіацію. З відповідною пропозицією виступили уряди відразу ж дев’яти країн-членів об’єднання.

Чиновники відзначили. що за забруднення екології повинні платити всі країни Європейського Союзу, без винятку. Врятувати природу, на їхню думку, можна лише після того, як вдасться скоротити число авіарейсів, шляхом підвищення вартості квитків на них.

Читайте також: Возз’єднання сім’ї для іммігрантів в США стало набагато простіше

Влада відзначила, що авіасполучення в ЄС не відчуває великого податкового навантаження, а авіакомпанії не сплачують ПДВ та інші мита.

Передбачається, що пасажири рейсів усередині ЄС будуть переплачувати за один квиток від 7 до 42 євро, які будуть додатково направлені на боротьбу зі зміною клімату.

Орієнтовно податок на авіасполучення в Європейському Союзі може бути введений з 2020 року. Влади окремих країн зараз обговорюють можливість реалізації цього заходу боротьби з глобальним потеплінням.