Повстанці Хуті оголошують про нові атаки

«Повстанці Хуті, які завдали удару по комплексу Арамко минулого тижня, кажуть, що напад на військові і стратегічні цілі в ОАЕ, Саудівської Аравії і коаліційні бази в Ємені – це тільки початок ширшої кампанії»,- повідомляє агентство SABA, пов’язане з Хуті .
«За підтримки Ірану шиїтські повстанці Хуті, які контролюють столицю Ємену (Сану) і великі території на півночі і заході країни, мають намір здійснити напади в цілому на 300 об’єктів»,- йдеться в повідомленні SABA.
Будуть атаковані військові цілі і стратегічні цивільні об’єкти, такі як нафтохімічні компанії і їх інфраструктура в Саудівській Аравії або Об’єднаних Арабських Еміратах, а також військові бази міжнародної коаліції під командуванням Саудівської Аравії в Ємені.
Минулого тижня повстанці Хуті провели кілька атак в регіоні Перської затоки. Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх оголосив у вівторок, що дві нафтоперекачечні станції, які обслуговують трубопровід Схід-Захід, були атаковані безпілотниками, зарядженими вибухівкою. Єменські повстанці з Хуті зізналися в нападах.
Фаліх назвав атаку на установку Saudi Aramco, найбільшої в світі за обсягом добового видобутку нафтової компанії, яка задовольняє більше 10 відсотків глобального попиту на нафту, «терористичним актом», спрямованим на світові поставки нафти. Він підкреслив, що необхідно протидіяти «терористичним угрупованням, що стоять за такими руйнівними атаками».
«Крім пошкодження насосної станції, Хуті атакували і інші об’єкти. Два саудівських танкера були серйозно пошкоджені в минулий понеділок під час «диверсійної атаки» біля узбережжя міста Аль-Фуджейра в Об’єднаних Арабських Еміратах. На щастя, атаки не призвели до жодних жертв або розливів нафти, але серйозної шкоди конструкції обох кораблів було завдано », – підкреслив глава енергетичного сектора Саудівської Аравії.