Великобританія більше не хоче низькокваліфікованої робочої сили з-за кордону

За повідомленням Reuters, Великобританія не допустить низькокваліфіковану працю з-за кордону і буде вимагати від всіх кваліфікованих працівників, які бажають працювати в королівстві, мати пропозицію про роботу, відповідати стандартам оплати і говорити по-англійськи.

«Наша нова імміграційна система закриє дорогу для низькокваліфікованої робочої сили з-за кордону», – написав міністр внутрішніх справ Великобританії Прити Патель в статті в недільному номері газети Sun.

«З наступного року всі кваліфіковані працівники повинні будуть заробити достатньо очок, щоб працювати у Великобританії. Вони повинні будуть вільно володіти англійською мовою, мати солідну пропозицію про роботу і відповідати вимогам до зарплати », – додає вона. Патель відзначає, що з цим планом «загальна кількість» іммігрантів зменшиться.

На думку деяких опозиційних політиків, обмеження імміграції може мати згубні наслідки для сектора державної служби, такого як Національна служба охорони здоров’я, яка в деякій мірі спирається на громадян ЄС, які працюють медсестрами і лікарями.

Уряд заявив, що дасть додаткові очки тим, хто працює в секторах, де не вистачає кваліфікованого персоналу.

Лондон і Брюссель проведуть в цьому році переговори про укладення угоди після Брексіта, яка вступить в силу 1 січня. Як повідомило БТА, головна точка конфлікту на цих переговорах полягає в тому, наскільки Великобританія буде відхилятися від правил ЄС.

Великобританія покинула ЄС в кінці січня, але до 31 грудня існує перехідний період, протягом якого не буде будь-яких особливих змін в поточній ситуації.

В даний час європейські громадяни мають право вільно переміщатися між державами-членами. Деякі британці проголосували за Brexit на референдумі 2016 року, щоб зменшити кількість людей, що прибувають до Великобританії, відзначає Reuters.