Представник ЄС в Анкарі: Туреччина не має миритися з пропагандою Володимира Путіна

“Туреччина має бути дуже обережною, щоб не ухвалити пропаганду президента Росії Володимира Путіна”, – заявив DPA глава делегації ЄС в Анкарі Ніколаус Мейєр-Ландрут.

“Мейєр-Ландрут також очікує, що Туреччина накладе обмеження на “російські пропагандистські канали” і в цьому контексті згадала RT TV”, – зазначає агентство.

Глава місії ЄС в Анкарі висловив сподівання, що Туреччина не порушуватиме європейських санкцій, введених проти Росії у зв’язку з нападом на Україну.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив кілька днів тому, що повітряний простір його країни є відкритим для російських літаків, щоб могли подорожувати російські громадяни з ЄС та інших країн.

Нагадаємо, що повітряний простір ЄС було закрито для російських літаків 27 лютого.

Турецький уряд поки що відмовляється від санкцій проти Росії.

“З одного боку, Туреччина на боці НАТО та України, і ЄС це визнає”, – сказав Мейєр-Ландрут.

“З іншого боку, Анкара постійно критикує Захід. Проте Туреччина не зможе довго зберігати нейтралітет”, – сказав дипломат.

“Нещодавно президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що реакція Європи на вторгнення в Україну була схожа на “полювання на відьом” проти російських громадян, російської літератури та російських художників”, – нагадує DPA.

Туреччина є членом НАТО і має тісні стосунки як з Україною, так і з Росією. Країна залежить від Москви щодо постачання енергії і зерна.

Щодо війни на Україні, Анкара бачить себе посередником.

Ердоган неодноразово заявляв, що не хоче відмовлятися від жодного зі своїх партнерів.

“На думку експертів, погіршення відносин з Москвою може мати драматичні наслідки для внутрішньої та зовнішньої політики Туреччини, яка і без того перебуває в глибокій економічній кризі”, – додало агентство.