Греція звинувачує Туреччину у загибелі дітей-мігрантів у Егейському морі

За повідомленням AFP, Греція звинуватила Туреччину у потопленні човна з мігрантами в Егейському морі, внаслідок чого загинули четверо дітей, наполягаючи на тому, що Анкара має не допускати, щоб торговці людьми ризикували життям людей у ​​морі.

«На жаль, незважаючи на всі зусилля грецької берегової охорони, четверо дітей віком від 3 до 14 років були знайдені мертвими, одна людина зникла безвісти, 22 були врятовані і про них подбали на березі», – написав міністр міграції Нотіс Мітарачі у Твіттері.

«Турецька влада має зробити більше для запобігання нелегальній міграції. Ці поїздки ніколи не мають бути дозволені», – сказав Мітарачі.

Берегова охорона Греції повідомила, що серед 22 людей, врятованих у штормовому морі біля острова Хіос, було 14 чоловіків, семеро жінок та ще одна дитина.

За словами тих, хто вижив, всього в човні знаходилися 27 людей.

У пошуках брали участь патрульні катери берегової охорони, корабель НАТО, прилеглі кораблі та рибальські човни, а також два вертольоти.

За даними агентства ООН у справах біженців, понад 2 500 людей перетнули Егейське море із сусідньої Туреччини цього року порівняно з більш ніж 9700 у 2020 році.

За даними агентства, минулого року понад 100 людей загинули або зникли внаслідок затоплення човнів із мігрантами.

Греція звинувачує Туреччину в тому, що вона не вжила достатніх заходів для запобігання контрабандистам, які відправляють мігрантів на небезпечних плавзасобах до її берегів.