Пропозиції уряду Великобританії за Brexit в ЄС вважають нереалістичними

Уряд Великобританії представило на розгляд керівництва Євросоюзу новий документ, який повинен вирішити спірні питання, що виникли в ході переговорного процесу щодо Brexit.

Правительство Великобритании фото

Після ознайомлення з новими пропозиціями уряду Терези Мей, представники ЄС висловили категоричну думку, що вони не можуть бути реалізовані на практиці.

Цю інформацію повідомила газета The Guardian, посилаючись на думку офіційних осіб, яке було висловлено після ознайомлення з новим документом про майбутніх торгівельних і економічних відносинах Великобританії з Європейським Союзом після виходу зі складу співдружності.

Високопоставлені чиновники з Єврокомісії побачили в нових пропозиціях виборчий підхід британського уряду. По суті, Великобританія хоче, вийшовши з ЄС, зберегти деякі переваги країни-члена блоку.

З інформації, опублікованої виданням, британський уряд погоджується з деякими пропозиціями Брюсселя, які відносяться до фінансового сектору, обмежуючи вільне пересування людей, з чим категорично не згодні в Євросоюзі. Також Великобританія розраховує після остаточного виходу з блоку залишитися на невизначений термін у єдиному ринку, таким чином вирішуючи для себе проблеми перевірок на ірландській кордоні.

Днями голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що «попереду багато роботи, і найскладніші завдання все ще не вирішені. Це останнє попередження, щоб покласти всі карти на стіл».

Джерело: www.eurabota.ua