Переговори по Brexit дали очікуваний багатьма результат

Європейський союз висловив готовність піти на поступки уряду Великобританії в угоді про Brexit.

У питанні про стратегію виходу Великобританії з ЄС керівництво Євросоюзу готове піти на значні поступки, враховуючи ситуацію, що склалася з голосуванням угоди про Brexit в Палаті громад британського парламенту.

Таку резонансну заяву зробив днями глава делегації Євросоюзу на переговорах про Brexit Мішель Барньє. Він розповів, що країни Євросоюзу можуть піти на те, щоб вихід Сполученого Королівства був відстрочений на деякий час, але за певних умов.

«Будь-яке продовження терміну означає продовження невпевненості громадян і підприємств з обох сторін»,– підкреслив Барньє.

Ситуація з виходом Британії з ЄС останнім часом вже набула ознаки захоплюючої детективної історії, фінал якої зрозумілий, але терміни її завершення хочуть перенести, оскільки до кінця не з’ясовані всі нюанси і деталі.

Якщо британський парламент 14 березня висловиться проти «жорсткого» Brexit, то парламентарії зможуть проголосувати про відстрочку виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Тереза Мей знову перенесла дату голосування рішення по Brexit.

У зв’язку з невизначеністю, яка нависла над виходом Великобританії з ЄС, британці почали турбуватися і почали скуповувати продукти, які можна зберігати тривалий час.