Відмова від щеплень в Німеччині у всіх сенсах обійдеться дорого

Німецька влада буде штрафувати за відмову місцевого населення від вакцинації. Так, за відмову робити щеплення дітей в ФРН доведеться віддавати дві з половиною тисячі євро в якості штрафу.

Відповідний законопроект був напередодні внесений до парламенту Німеччини. Передбачається, що дана ініціатива зустріне схвалення у місцевих депутатів.

Крім того, дітей без щеплень будуть виключати з дитячих садків і шкіл, а їх батьків штрафуватимуть на великі суми.

Читайте також: Канадський уряд продовжує радувати іммігрантів новими ініціативами

Ініціатором жорстких заходів по боротьбі з шанувальниками руху проти вакцинації виступив міністр охорони здоров’я Йенс Спан.

Закон, що передбачає великі штрафи за відмову від вакцинації, спрямований на боротьбу зі спалахом кору. Так, влада хоче остаточно викорінити хворобу на території країни і готова  піти заради цього на жорсткі заходи.

Передбачається, що незабаром за відмову від вакцинації неповнолітніх від кору їх батьки або опікуни будуть платити штрафи в 2,5 тисячі євро, що є великою сумою, навіть за німецькими мірками.

Новий закон зобов’язує батьків прищепити своїх дітей до липня 2020 року. У разі відмови, дорослі будуть залучені до адміністративної відповідальності, а їхні діти виключені із загальноосвітніх установ.