Банк Англії знизив базову ставку на 0,25% через коронавірус

Банк Англії знизив свою базову ставку на 0,5% (до 0,25%) в середу в якості екстреної відповіді на спалах COVID-19.

Центральний банк заявив, що цей крок “допоможе підтримати довіру бізнесу і споживачів у важку хвилину”.

Вплив нового коронавірусу на британську економіку може бути значним, при цьому активність, ймовірно, “значно знизиться” в найближчі місяці.

У заяві банку говориться, що скорочення було частиною “комплексного і своєчасного пакету заходів, щоб допомогти підприємствам і домашнім господарствам у Сполученому Королівстві подолати економічні труднощі, які можуть бути пов’язані з COVID-19”.

“Ці заходи допоможуть утримати підприємства в бізнесі, а людей на їх робочих місцях. І допоможуть запобігти тимчасовим збоям через заподіяння економічного збитку”, – йдеться в повідомленні.

Великобританія підтвердила 373 випадки захворювання на COVID-19 і 6 смертельних випадків.

Очікується, що Уряд Великобританії оголосить про додаткові заходи щодо підтримки економіки пізніше в середу.

Міністр фінансів Ріші Сунак розглядає заходи щодо стимулювання економіки, вже напруженої через невизначеність щодо майбутніх торгових відносин Великобританії з Європейським союзом.

Бізнес-групи закликали міністра фінансів дозволити підприємствам відкладати податкові платежі і підтримувати термінові кредити для проблемних підприємств.

Профспілки наполягають на тому, щоб ті люди, які не працевлаштовані офіційно, а також наймані працівники отримували кошти за лікарняні, якщо їм необхідно залишатися вдома.