У Румунії листоноша, заражений коронавірусом, розносив пенсії та допомоги сотням односельчан

Село Жилава під Бухарестом може стати новим спалахом хвороби COVID-19, оскільки стало відомо, що листоноша, недавно діагностований з новим коронавірусом, раніше розносив пенсії і соціальну допомогу сотням людей, більшість з яких – люди похилого віку. Поштовий працівник був у контакті з сотнями людей, перш ніж проявилися симптоми.

Місцеві жителі дуже стурбовані і скаржаться, що їх залишили на милість Бога.
«Він приніс мені виплати, а вчерез кілька днів його забрали на машині швидкої допомоги. Весь останній тиждень він доставляв пенсії та допомоги. Я був з ним в прямому контакті, на ньому була маска, але у нього не було рукавичок, тому що чоловік не міг порахувати з ними гроші»,- сказав місцевий житель. «Що я можу сказати, я сподіваюся, що я не заражений. Ніхто не прийшов, щоб запитати нас про що-небудь. Ні мене, ні сусідів. Ніяких епідеміологічних досліджень на нашій вулиці не проводилося»,- додав він.

Поштове відділення в Джілаве було закрито, і всі працівники там були відправлені на домашній карантин на наступні 14 днів. Після дезінфекції було відкрито поштове відділення з співробітниками, привезеними з Бухаресту.

Дирекція громадської охорони здоров’я округу Ільфа, до складу якого входить Жилава, не відповіла на запит журналістів про надання коментарів. Однак румунське поштове відділення повідомило, що, наскільки їм відомо, було проведено епідеміологічне обстеження після виявлення випадку зараження поштового працівника.

Мер селища закликав місцевих жителів не залишати свої квартири, якщо в їх кварталі є випадок з коронавірусом, зв’язуватися зі своїми сусідами тільки по телефону і дотримуватися заходів щодо соціальної дистанції.