Близько 5800 осіб заарештовано в Китаї за злочини, пов’язані з коронавірусом

Як повідомляє державна прокуратура, в Китаї було заарештовано близько 5800 осіб за різні злочини – від шахрайства до вбивства – в зв’язку з новим коронавірусом.

Деякі із затриманих організовували підроблені кампанії зі збору коштів, інші продавали пошкоджене медичне обладнання, а треті подали неправдиві заяви про своє здоров’я.

Були і більш важкі випадки.

Один чоловік, наприклад, смертельно побив покупця в супермаркеті, який сказав йому надіти маску. Інший навмисно наїхав своєю машиною на медиків, а третій скоїв вбивство ножем, поки у нього вимірювали температуру.

“З січня по липень в Китаї за злочини, пов’язані з коронавірусом, були арештовані в цілому 5797 осіб, і кримінальні справи були порушені проти 6755 осіб”,- повідомила сьогодні прокуратура.

Новий коронавірус був вперше виявлений в кінці грудня минулого року в Китаї, в великому центральному місті Ухань. З тих пір китайська влада розгорнула масштабну кампанію з протидії його поширенню.

Були прийняті різні заходи – строгий карантин кварталів та міст, перевірка температури тіла, двотижневий карантин для прибулих з-за кордону, відстеження пересування громадян через геолокацію і контакт з людьми для швидкого виявлення джерела зараження. Носіння масок обов’язкове в супермаркетах, кінотеатрах та інших приміщеннях, але більшість китайців носять їх і на відкритому повітрі, щоб захистити себе від вірусу.

На даний час Китай в значній мірі контролює поширення коронавіруса на своїй території. В останні дні в країні не зареєстровано жодного випадку локальної передачі інфекції.