Латинська Америка готується до хвилі протестуючих жінок у великих містах

Від Буенос-Айреса до Мехіко жінки в великих містах Латинської Америки готові вийти на вулиці в Міжнародний жіночий день, щоб взяти участь в масштабних акціях протесту, викликаних зростаючою нерівністю, вбивствами жінок і строгим контролем абортів, повідомляє Reuters і цитується інформаційним агентством FOCUS.

У міру того, як події, присвячені Дню жінок, розгортаються по всьому світу, латиноамериканські протести будуть проходити на тлі більш широких соціальних хвилювань в регіоні.

Очікується, що рекордна кількість протестуючих жінок збереться на площі перед Національним палацом в столиці Мексики в зв’язку з вбивствами жінок, число яких подвоїлося за останні роки.

Очікується, що демонстрації в Чилі також будуть широко поширені в результаті широкомасштабних акцій протесту проти соціальної нерівності, які почалися в жовтні і в яких взяло участь більше мільйона чоловік.

В останні дні чилійські сенатори схвалили законопроект, спрямований на те, що жінкам при розробці нової конституції будуть надані рівні з чоловіками права, в той час як президент збільшив покарання за вбивство жінок за їх статеву приналежність.

У Колумбії жінки Боготи планують відсвяткувати свою першу жінку-мера в столиці, а протести очікуються через нещодавнє рішення суду, який зберіг суворі обмеження на аборти.

Жіночий день в Аргентині настає з підтримкою нової адміністрації, яка оголосила про плани призначити міністра у справах жінок і підтримати зусилля по легалізації абортів після того, як попередні спроби були відхилені в Конгресі.