Пасажиропотік українських аеропортів в 2018 році збільшиться до 20 мільйонів

Про те, що в цьому році очікується рекордна кількість пасажирів, яких обслуговуватимуть колективи українських аеропортів, заявив днями під час зустрічі з колективами Льотної академії Національного університету і аеродрому в Кропивницькому міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він розповів, що в грудні українські аеропорти чекають двадцятимільйонного пасажира. «Якщо в світі середній тренд – це 5 відсотків зростання авіаперевезень, то в разі України маємо 25-30 відсотків щорічно. У минулому році ми побили рекорд: ми мали 16 мільйонів пасажиропотоку. В цьому році буде 20 мільйонів пасажирів, і це тільки початок нашої історії », – заявив Омелян.

Міністр інфраструктури розповів про грандіозні плани на наступне десятиліття. Своїм глобальним завданням він бачить, щоб українці почали масово користуватися авіаційним транспортом. Зараз ним користується лише 5 відсотків, а можуть і повинні літати мінімум 50 відсотків українців.

Важливим завданням є підготовка фахівців авіаційної галузі – пілотів, інженерів.

Нагадаємо, відновити регулярні польоти між Ужгородом та Києвом в Міністерстві інфраструктури планують до кінця 2018 року.