Заради Brexit Борис Джонсон готовий на все

На думку прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, Брюссель на цьому тижні повинен узгодити з Лондоном всі деталі угоди по Brexit. Кардинальні рішення будуть прийняті на майбутньому саміті ЄС, який відбудеться 17-18 жовтня.

Цей тиждень стане вирішальним для прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона. За інформацією, яку зуміли роздобути всюдисущі журналісти газети Times, в суботу, 19 жовтня, Джонсон планує запропонувати депутатам британського парламенту провести вирішальне голосування з питання виходу Великобританії з Європейського союзу.

За даними видання, до саміту глав держав ЄС повинні бути повністю узгоджені всі пункти угоди по Brexit. На саміті Євросоюзу угоду буде затверджено, а вже 19 жовтня на позачерговому суботньому засіданні Палати громад, парламентарі повинні будуть вибирати – чергова відстрочка Brexit або угода з ЄС, яка дозволить вийти з Євросоюзу 31 жовтня. Газета зазначає, що британський парламент не засідав по суботах вже майже 40 років.

Плани Джонсона може повністю зруйнувати опозиція, яка домагається проведення нового референдуму. У британців хочуть запитати чи варто Великобританії виходити з ЄС на умовах, які будуть в новій угоді.

Також планам прем’єр-міністра може перешкодити і те, що в Палаті громад Консервативна партія вже не має більшості голосів. Ситуація настільки складна і заплутана, що, ніхто не дасть ніяких гарантій, що все станеться за сценарієм, написаним у кабінетах на Даунінг-стріт 10.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європарламент прийняв документ, який дозволяє надати Великобританії відстрочку виходу з Європейського союзу.

У Британії запустили велику рекламну кампанію, яка націлена на інформування всього суспільства, що Brexit неминучий.