Більшість британців за Brexit «всіма засобами»

«Більшість британців вважають, що новий прем’єр-міністр Борис Джонсон повинен змусити свою країну покинути Європейський союз «всіма засобами», навіть якщо це означає відставку парламенту»,- повідомляється згідно з результатами опитування ComRes для Daily Telegraph.
Джонсон, який очолює британський уряд з 24 липня, оголосив, що він призведе країну до Brexit у встановлені терміни – до 31 жовтня – незалежно від того, чи зможе він переглянути угоду про розлучення з ЄС на той час. Багато депутатів виступають проти недоговірного Brexit, який не виключає новий прем’єр-міністр.
Опитування громадської думки, опубліковане в понеділок, показало, що більше половини – 54 відсотка респондентів – згодні з твердженням: «Борис (Джонсон) повинен вести до Brexit усіма засобами, включаючи припинення роботу парламенту, якщо це виявиться необхідним, щоб заборонити його членам блокувати Brexit ».
«Джонсон не виключає такого рішення»,- нагадує агентство Reuters.
46 відсотків респондентів не згодні з цим рішенням. Результати засновані на відповідях, даних 1645 респондентами, не враховуючи думки респондентів, які не мають чіткої позиції з цього питання.