У Німеччині відкриваються школи і дитячі сади, незважаючи на зростання захворюваності

“Сотні тисяч учнів та дітей в Німеччині повертаються до школ і дитячих садків вперше за два місяці, хоча все ще є побоювання з приводу третьої хвилі коронавіруса через британський штам” -, повідомляє AFP.

Школи і дитячі сади відкрилися в 10 землях Німеччини, в тому числі в столиці Берліні і найбільш густонаселеному штаті Північний Рейн-Вестфалія.

Багато шкіл обмежуються поверненням учнів з 1 по 3 клас. Крім того, класи скорочені вдвічі, учні повинні будуть носити маски, а кімнати потрібно буде провітрювати.

“У ході переговорів з колегами з Християнсько-демократичного союзу канцлер Ангела Меркель закликала до планів поступового ослаблення заходів. Зокрема, вона наполягає на чотирьохетапну плані”, – пише Bild, але ніяких подробиць не розголошується.

Меркель наполягає, щоб заходи з послаблення були пов’язані з тестуванням.

Однак експерти попереджають, що Німеччина може виявитися на порозі третьої хвилі коронавіруса після того, як в останні дні число випадків знову почала зростати.

Німеччина повернулася до 61 випадку на 100000 чоловік за останні сім днів після зниження майже до 50 випадків за останні тижні.

Міністр охорони здоров’я Йенс Спан сказав, що це збільшення пов’язане з більш швидким поширенням британського штаму, на який припадає більше одного з п’яти випадків.