Велика британія посилить візовий режим з Україною

Уряд Великобританії має намір посилити візовий режим з Україною, оскільки можлива лібералізація загрожує збільшенням потоку мігрантів.

132991

Згідно думку експертів, після запровадження безвізового режиму з ЄС, багато українці спробують в’їхати в Британію по туристичній візі і після залишитися в країні для роботи. Проте, британський уряд не вважає дану перспективу прийнятною і має намір не допустити збільшення потоків нелегальних мігрантів з України. Зазначимо, що додаткові можливості для посилення візової політики щодо нашої країни Британія отримає після свого виходу з ЄС.

Нагадаємо, що британська влада, також як і населення Королівства, вкрай негативно налаштовані до збільшення міграційних потоків. Дані настрої у британському суспільстві підстьобує сумнів ЄС у перспективи надання Україні безвиза.

Так, влада Євросоюзу очікують результати президентських виборів у Франції, які відбудуться навесні цього року. Планується, що остаточне рішення з питання надання безвиза Україні буде прийнято Європою не раніше травня.