Число мігрантів, які перетнули Ла-Манш у 2021 році, збільшилося втричі

Кількість біженців, які перетнули Ла-Манш на невеликих човнах минулого року різко збільшилося у порівнянні з 2020 роком.

Дані, зібрані BBC, показують, що принаймні 28431 мігрант вирушив у цю подорож у 2021 році, незважаючи на величезні інвестиції Великобританії у Францію для запобігання перетинам. Для порівняння – у 2020 році всього на невеликих човнах Ла-Манш перетнули 8 417 осіб.

Минулого року пік прибуття припав на листопад, коли, незважаючи на нижчі температури, до Сполученого Королівства дісталося не менше 6 869 людей.

24 листопада 27 людей загинули під час краху їхніх човнів.

Новий рекорд було встановлено того ж місяця, коли 1185 людей досягли узбережжя Великобританії на 33 човнах за один день.

Британський уряд реформує свій підхід до міграції та запроваджує суворіші правила надання притулку. Новий закон про громадянство та кордони зробить незаконний в’їзд до Великої Британії злочином та запровадить довічне ув’язнення для торговців людьми.

Проте благодійні організації для біженців кажуть, що «небезпечна та бездушна політика» призведе до наполегливіших спроб перетнути Ла-Манш або потонути.