Тисячі чехів протестують проти обов’язкової вакцинації від COVID

За повідомленням Reuters, кілька тисяч чеських пожежників, поліції та рятувальників у вівторок протестували на підтримку петиції про відміну обов’язкової вакцинації проти COVID-19.

Їхня демонстрація була організована з побоювань, що відмова від вакцини призведе до втрати робочих місць та нестачі персоналу.

Новий уряд Чеської Республіки, який перебуває при владі менш ніж місяць, оголосив про плани скасувати обов’язкові вакцинації, заплановані попередньою адміністрацією для груп ризику.

Але близько 56 тисяч працівників екстрених служб це рішення не торкнулося.

МОЗ заявило у вівторок, що планує ухвалити остаточне рішення до середини лютого.

Станом на вівторок під петицією вже є 4 664 підписи від поліції, пожежників та рятувальників. У ньому йдеться, що вакцинація має бути особистим рішенням.

У Чехії спостерігається зниження щоденних випадків захворювання на COVID з моменту піку останньої хвилі наприкінці листопада. Але в країні досі немає значної кількості нової, яка вважається більш заразною версією Omicron.

Нагадуємо, що це чергова акція протесту проти обов’язкової вакцинації у країні. У грудні тисячі людей збиралися, щоби відмовитися від обмежувальних заходів.