У Великобританії нікому збирати врожай

Британські фермери почали кампанію «Нагодуй націю», тому що нікому збирати врожай через пандемію коронавіруса. Аналогічна акція була в країні під час Другої світової війни. Суть її в тому, що влада закликала британців зайнятися сільськогосподарськими роботами замість того, щоб сидіти вдома без роботи.

Причиною кампанії є різке скорочення сезонних робітників. Зростає страх перед коронавірусом.

Слід нагадати, що відтік заробітчан був і до оголошення пандемії коронавіруса через неясності, пов’язані з Brexit.

«В останні роки 98% сезонних працівників приїжджають з країн Східної Європи. У нас є достатня кількість людей, яка вже живе тут, створиіши співтовариство і планує залишитися тут постійно. Але одного цього недостатньо, і ми очікуємо, що серйозну нестачу робочої сили, в період дозрівання полуниці, малини та чорниці, починаючи з кінця квітня », – каже Нік Марстон, голова правління британської Sam Fruits.

Тому організація виступила з ініціативою заохочення безробітних британців до участі в зборі врожаю.

Для реклами вакансій для фермерів був розроблений спеціальний сайт з оплатою 11-15 фунтів на годину. Проте, фермери хочуть, щоб уряд офіційно схвалив їхню кампанію, оскільки існує ризик того, що деякі люди відмовляться приєднатися, щоб не втратити державну допомогу через епідемію, що становить 80% від їх попередньої зарплати. Організатори кампанії кажуть, що країна буде врятована від нестачі фруктів і овочів, і це хороший спосіб тренування, якого позбавлені багато англійців через бажання залишитися вдома.