П’ять осіб було вбито в результаті нападу в Кабулі

У понеділок бойовики відкрили вогонь по машині, що належить генпрокуратурі Афганістану, в результаті чого загинули всі п’ятеро людей, в тому числі два прокурора.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за напад в столиці країни, Кабулі, але більшість таких нападів було приписано місцевому відділенню групи Ісламської держави (ІГІЛ).

Таліби скоротили свої атаки після підписання мирної угоди з США на початку цього року. Вони заперечують будь-яку причетність до стрілянини і кажуть, що підключаться до розслідування.

Прес-секретар прокуратури Джамшед Расолі заявив, що прокурори є членами команди, яка спостерігає за звільненням ув’язнених талібів в рамках угоди зі Сполученими Штатами.

На початку червня Даеш взяв на себе відповідальність за напад на мечеть в Кабулі, в результаті якого загинули дві людини, в тому числі священнослужитель. Вісім віруючих отримали поранення.

Через тиждень ще один священнослужитель і три віруючих були вбиті під час вибуху бомби в інший мечеті в Кабулі. Вісім людей отримали поранення в результаті нападу.