Літак ВПС Філіппін розбився при посадці (ВІДЕО)

Літак ВПС Філіппін C-130 зазнав аварії в архіпелазі Сулу в південно-західній частині країни. Про це повідомив головнокомандувач Збройними силами республіки Сіріліто Собежана. За його словами, рятувальна операція триває. «Ми робимо все можливе, щоб врятувати тих, хто вижив», – сказав він, підкресливши, що щонайменше 49 осіб вже доставлені до лікарні.

“Жертвами інциденту з військовим літаком на Філіппінах стали не менше 45 осіб”, – повідомляє Deutsche Welle. За даними Міноборони країни, серед загиблих в авіакатастрофі 42 військовослужбовців і троє цивільних, які загинули на землі в результаті аварії літака. Ще п’ять мирних жителів отримали поранення.

Всього на борту знаходилися 96 військових, в тому числі три пілоти і п’ять інших членів екіпажу. Поки відомо, що 49 військових врятовані, п’ятеро пропали безвісти.

Катастрофа сталася вчора вдень в аеропорту Холо. Згідно з отриманною інформацією, літак C-130, який входив до складу ВПС Філіппін, розбився при посадці.

За даними ВВС республіки, при приземленні в аеропорту літак пролетів повз злітно-посадкової смуги і врізався в прилегле село, після чого виникла пожежа. На місце події прибули пожежні для гасіння пожежі.

Цей C-130 був переданий ВПС Філіппін з США в лютому минулого року. Це був один з двох американських літаків, куплених на військове фінансування.