Керуючий Банком Англії закликає зміцнювати економічні відносини з Євросоюзом

Голосування по виходу з Європейського Союзу за прогнозами експертів обійдеться Сполученому Королівству в десятки мільярдів фунтів стерлінгів, а економіка в 2017 році втратила в зростанні 1 відсоток.

Марк Коріння, керуючий банком, сказав в інтерв’ю програмі BBC Radio 4 Today, що британська економіка, яка страждає короткочасним ефектом «Брексит», «не робить так, як очікувалося» до голосування на референдумі.Марк Корни управляющий банком Англии

«Те, що відбувається у Великобританії, є ефектом Брексита в короткостроковій перспективі. Бізнес у Великобританії – будь то в сільському господарстві, будь то фінансові послуги або виробництво автомобілів – чекають, які стосунки у нас будуть з Євросоюзом і які стосунки у нас будуть з іншим світом», – сказав Карні. Карні додав, що зміцнення відносин Британії з ЄС буде сприяти економічному прогресу країни.

Міжнародний валютний фонд підвищив показники зростання світової економіки на 2018 рік з 3,7 до 3,9%, тоді, як у Великобританії очікується зростання всього на 1,5%.

Тим не менш, Карні сказав, що більша ясність щодо майбутнього Великобританії поверне інвестиції і зміцнить торговельні відносини в світі після Брексита.

Джерело upi.com
30.01.2018