Більше 10 російських міст скасовують військові паради через пандемію

“Короновірус, мабуть, є найбільш обговорюваною темою в світі”, – заявила московська офіційна “Російська газета”.

Як пише “Коммерсант”, через пандемію в 10 містах Росії відмовилися проводити паради з нагоди 75-ї річниці перемоги над нацизмом.

Інтернет-видання «Медуза» містить розрахунки електронної газети «Знак», згідно з якими в цілому 30 міст скасували паради або організовують їх «з мінімальною кількістю гостей».

“Кремль заявив, що вітає рішення регіональної влади. Тим часом, ЦВК відновила санітарні рекомендації для місцевих комісій з нагоди майбутнього голосування за зміни в конституції, що заплановане на 1 липня”, – повідомляє “Коммерсант”. Зміни, вже схвалені російським парламентом і Конституційним судом, ефективно «перезавантажать» нинішні повноваження президента Володимира Путіна і дозволять йому правити до 2036 року.

«Коммерсант» запитує, скільки коштів потрібно виділити на додаткові профілактичні заходи під час голосування – безконтактні термометри в усіх секціях, свої маски і ручки окремо для кожного виборця, обладнані дезінфекційні пункти. До речі, це тільки рекомендації, тому немає ніяких гарантій, що місцеві комісії будуть правильно організовувати цей захід. «Вірус не дозволяє російській політиці, як би вона не старалася вирватися»,- прокоментував «Коммерсант».

“Якщо всі заходи будуть строго дотримуватися, ризик зараження при голосуванні буде не вище, ніж при звичайних покупках”, – запевнив Леонід Огуль з парламентського комітету з охорони здоров’я.