До країн, які забороняють електронні сигарети, приєднується і Канада

Все більше держав забороняє або обмежує свободу куріння електронних сигарет (вейпів). Список країн, що борються з модними пристроями, поповнила і Канада.

Причинами компанії проти паління електронних сигарет названа їх потенційна небезпека для життя і здоров’я споживачів, а також той факт, що канадська влада витратила занадто багато часу і сил для впровадження культури, вільної від цієї шкідливої ​​звички і не має наміру поступатися все більш популярним вейпам.

Читайте також: Ford буде використовувати залишки кави для виробництва автозапчастин

Першою продаж пристроїв для електронного паління і рідини до них заборонила влада провінції Нова Шотландія. Дане рішення набуде чинності вже з 1 квітня 2020 року.

Протягом останніх 30 років на території провінції рівень вживання нікотину неухильно знижувався, проте прихід моди на вейпи зломив тенденцію. Більш того, сьогодні в провінції зростає кількість курців, включаючи дітей та молодь.

Прикладу Нової Шотландії слідують і інші регіони. У багатьох провінціях поки не забороняють вейпи, але обмежують свободу рекламування цієї продукції. Заходи пов’язані з виявленням перших захворювань у громадян, які зловживали палінням електронних сигарет.