Безробіття у Великобританії впала до найнижчого рівня за 43 роки

 

Ситуація на британському ринку праці залишається гарною: рівень безробіття впав до найнижчого рівня з 1975 року, незважаючи на Brexit.

Великобритания фото

У Великобританії безробіття впала до найнижчого рівня за останні 43 роки. Статистичне бюро (ONS) повідомило, що рівень безробіття у квітні-червні склала 4 відсотки. Економісти прогнозували 4,2 відсотка. Проте британські компанії найняли значно менше нових співробітників, ніж очікували експерти – 42 000 чоловік. Зростання заробітної плати також виявився незначним із-за порівняно високої інфляції. Заробітна плата збільшилася на 2,4 відсотка.

Помірне підвищення оплати праці є однією з причин обережною грошово-кредитної політики Банку Англії. З часу голосування за Brexit влітку 2016 року, що призвело до послаблення фунта стерлінгів у місцевій валюті і підживлювало інфляцію, британська економіка стала набагато повільніше рости.

Незважаючи на те, що економіка в другому кварталі 2018 року кілька відновилася порівняно з початком року, невизначеність майбутніх торговельних відносин з ЄС продовжує послаблювати зростання.

Великобританія повністю виходить з Європейського союзу наприкінці березня 2019 року.

Джерело: www.eurabota.ua