Злі жителі Лесбосу відігнали судно з мігрантами

За повідомленнями DPA, розгнівані жителі грецького острова Лесбос не дозволили судну-мігранту з неурядової організації Mare Mare Liberum поставити на якір в порту Мітіліні.

На пірсі зібралася група з 50 осіб, викрикуючи образливі слова екіпажу корабля і скандували йому, щоб забирався. Нарешті корабель повернувся у відкрите море.

Маре Ліберум заявила, що в останні дні її співробітники піддаються нападам з боку жителів Лесбосу, ​​де напруженість зростає після того, як в п’ятницю Туреччиною було прийнято рішення відкрити свої кордони Греції для біженців і мігрантів. З тих пір число мігрантів, що прибувають на грецькі острови, різко зросла. За вихідні сюди приїхали 900 мігрантів.

За повідомленнями БТА, минулого тижня на Лесбосі було скоєно словесний і фізичний напад на ряд журналістів і співробітників НВО, які звинуватили їх в заохоченні прибуття мігрантів і біженців.

В даний час в катастрофічно переповнених центрах мігрантів на острові Лесбос зібрано не менше 20 000 чоловік. Більше 20 000 інших мігрантів розподілені на сусідніх островах Самос, Кос, Лерос і Хіос в центрах, розрахованих не більше ніж на 6000 осіб.