Популярний курорт планує стягувати з туристів податок

Для туристів, які захочуть подорожувати на Балі, місцева влада має намір ввести спеціальний податок.

Іноземні туристи, які планують найближчим часом подорожувати на популярний курорт Балі, повинні бути готові, що їм додатково доведеться заплатити 10 доларів.

Користуючись тим, що курорт дуже популярний серед туристів, які приїжджають з усього світу, місцеві чиновники мають намір поповнити бюджет додатковими коштами. Функціонери стверджують, що всі гроші, які будуть зібрані, планують використовувати для покращення екологічної ситуації на курорті, а також, щоб зберегти унікальні пам’ятки архітектури, на які приїжджають помилуватися туристи.

Процес прийняття додаткового податку знаходиться на завершальній стадії. Як розповів губернатор провінції Балі Ваян Костера, законопроект був внесений на розгляд місцевих законодавчих зборів в кінці 2018 року. Очікується, що протягом декількох тижнів введення нового податку буде схвалено.

Рішення ще не прийнято, але чиновники вже активно обговорюють форми оплати. Вибирають з двох варіантів: включити податок у вартість квитка або ж оплата буде проводитися безпосередньо після приїзду.

Губернатор Балі Ваян Костера підкреслив, що «збори вводяться тільки для іноземних туристів, оскільки вони приїжджають на відпочинок, розважатися. Більшість індонезійців відвідують Балі, щоб відвідати родичів або ж для участі в ділових форумах».

Щорічно кількість іноземних туристів, які приїжджають на Балі, збільшується. За підсумками минулого року острів відвідали близько 6 мільйонів людей. Неважко порахувати, що новий туристичний податок поповнить місцеву казну мінімум на 60 мільйонів доларів. Головне, щоб гроші були витрачені за призначенням і приїжджі могли насолодитися чудовою природою і культурною спадщиною Балі.

Нагадаємо, раніше ми писали про рекордну кількість туристів, які в 2018 році побували в Непалі.