ЮНІСЕФ: виверження вулкана в ДР Конго може привести до переміщення до 400 000 чоловік

ЮНІСЕФ попередив, що до 400 000 чоловік, в тому числі майже 280 000 дітей, можуть бути насильно переміщені через виверження вулкана Нірагонго в Демократичній Республіці Конго.

Нагадуємо, що в результаті катастрофи не менше 32 людей загинули, 40 осіб оголошені зниклими без вісті. Серед них є і діти.

Тисячі жителів міста Гома, розташованого недалеко від кордону з Руандою, вже перебігли до країни, рятуючись від виверження вулкана Нірагонго. Евакуація населення триває.

Населення міста Гома становить 1,5 мільйона чоловік.

Одна з особливостей вулкана Нірагонго – це дуже швидке розповсюдження лави. Причина надплинності лави – її особливий хімічний склад. Вулканічні течії можуть поширюватися зі схилів вулкана зі швидкістю до 96 км/ч.

Уже ідентифіковано близько 1000 дітей, розлучених зі своїми батьками в хаосі після суботнього виверження. При цьому ЮНІСЕФ допомогло возз’єднати майже 700 дітей з їх сім’ями. Ще 142 дитини розміщені в прийомних сім’ях, а 78 – в транзитних центрах розміщення.

ЮНІСЕФ організовує постачання основних непродовольчих товарів. Також були зроблені кроки по створенню Інформаційного центру вулканів, доступ до якого можна отримати через безкоштовну SMS-систему, якою на сьогоднішній день скористалися понад 5200 осіб. Агентство заявило, що тісно співпрацює з урядом ДРК, особливо в галузі охорони здоров’я та харчування.