У Великобританії навчені собаки зможуть виявляти пацієнтів з коронавірусом

“Британські експерти мають намір навчити собак виявляти новий коронавірус у інфікованих пацієнтів в спробі зупинити поширення пандемії”,- повідомляють Франс Прес і БТА.

Британська асоціація “Медікал дитекшн догс” в партнерстві з Лондонською школою гігієни і тропічної медицини співпрацює в рамках інтенсивної навчальної програми. Собак дресирують протягом шести тижнів, щоб вони могли швидко і неінвазивно поставити діагноз зараженого.

Партнерські організації зв’язалися з британським урядом, щоб пояснити, як кращий друг людини може бути цінним союзником в боротьбі з пандемією.

Асоціація собак “Медікал дитекшн догс” вже має досвід в навчанні собак розпізнавати такі захворювання, як рак, хвороба Паркінсона і деякі бактеріальні інфекції. Таким же чином собаки будуть навчені виявляти COVID-19. Їм потрібно буде винюхувати зразки, заражені вірусом, і сигналізувати про його наявності. Крім того, собаки дуже чутливі до змін температури тіла і можуть сигналізувати про високий рівень.

Навчені чотириногі можуть бути використані для виявлення заражених вірусом пасажирів, коли вони прибувають до країни або інші громадські місця. Крім того, собаки зможуть ідентифікувати носіїв інфекції, у яких ще не проявилися симптоми.