Елітні британські війська будуть боротися з дезінформацією про вакцини від коронавіруса

Елітний підрозділ збройних сил Великобританії буде боротися з поширенням неправдивої інформації про вакцини від коронавіруса, що публікується на онлайн-платформах. Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на документи міністерства оборони Великобританії.

Відповідно до публікації, військові «вже стежать за помилковими публікаціями про захворювання, викликані новим коронавірусом в кіберпросторі». Також відомство «збирає дезінформацію про вакцини з ворожих країн, в тому числі з Росії». Відзначається, що в грудні у взаємодії з фахівцями служби електронної розвідки (GCHQ) до подібних операцій буде залучено ще більше людей, ніж зараз. За даними видання, буде підключений підрозділ, входить до складу 77-ї бригади сухопутних військ Великобританії, який надавав допомогу в боротьбі з терористичним угрупуванням «Аль-Каїда» і радикальним рухом «Талібан».

“Активні заходи з протидії дезінформації в Інтернеті пов’язані з тим, що значна кількість британців не мають наміру робити щеплення від коронавіруса”, – пише видання. Згідно з дослідженням Королівського коледжу Лондона, близько третини жителів Великобританії або не хочуть вакцинуватися від COVID-19, або все ще сумніваються в ефективності вакцин.

Очікується, що на наступному тижні влада Великобританії схвалиь використання вакцини проти коронавіруса, випущеної фармацевтичним гігантом Pfizer і його німецьким партнером BioNTech. В цьому випадку вакцинація населення, як повідомляє The Sunday Times, стане можливою з 7 грудня. Планується зробити перші щеплення медичному персоналу, а також людям, які проживають в будинках для людей похилого віку.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що щеплення не є обов’язковими.