Дружина еміра Дубая просить в Лондоні захисту. Вона втекла від чоловіка

«Принцеса Гаїті, бінт аль-Хусейн, наймолодша з дружин еміра Дубая шейха Мухаммеда бін Рашида аль Мактума, звернулася до суду в Великобританії», – повідомляють ЗМІ.
Шоста дружина Мухаммеда бін Рашида аль-Мактума, яка також є прем’єр-міністром Об’єднаних Арабських Еміратів, покинула Дубай принаймні місяць тому, забравши двох дітей і 56 мільйонів доларів.
Принцеса, яка є зведеною сестрою короля Абдалли, звернулася з проханням про захист від примусового шлюбу, який, згідно з англійським законодавством, поширюється і на жінок, які перебували в таких відносинах. Хаджа також просить захисту від переслідування і жорстокості. Деталі захисту принцеси невідомі.
У Верховному суді Лондона 45-річна принцеса попросила встановити опікунство над дітьми – 11-річною дочкою і 7-річним сином.
Як повідомляє агентство AFP, адвокати шейха звернулися з проханням про повернення дітей в Дубай.
За повідомленням AFP, принцеса і шейх аль-Мактум опублікували заяву, що підтверджує, що вони брали участь в розгляді щодо своїх дітей на закритому слуханні на початку липня. «Ці процедури стосуються добробуту двох дітей, народжених у шлюбі, і не стосуються питання розлучення або фінансів»,- так написано в заяві.
Поки ні представник ОАЕ, ні представники 70-річного шейха Дубая не відповіли на питання журналістів.
У минулому році одна з дочок шейха, 33-річна принцеса Латіфа, намагалася втекти з Дубая, але її зловили і відправили додому.