У Росії горить 2,7 млн. га лісів. Аварійна ситуація введена в декількох регіонах

«Площа лісових пожеж в Росії на даний момент складає 2,7 млн. га»,- повідомили у вівторок в Мінприроди Росії. Надзвичайна ситуація була оголошена в декількох регіонах.
«Це приблизно на 12 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року»,- заявив міністр природних ресурсів і екології Дмитро Кобилкін.
Ліси горять в 10 регіонах: у Якутії, Бурятії, Краснодарі, Хабаровському краї, Ямало-Ненецькому автономному окрузі, Пермі і Забайкальському краї, а також в Іркутську, Тюмені.
Жителі скаржаться на значну кількість диму і смогу; вони звертаються до влади із закликом до більш інтенсивної боротьби з вогнем.
На порталі Сhange.org з’явилася петиція про введення надзвичайної ситуації по всьому Сибіру. Більш ніж півмільйона чоловік підписали її.
Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв закликав у вівторок представників місцевої влади «взяти ситуацію під контроль». «На даний момент немає безпосередньої загрози життю людей, але прогнози невтішні»,- зазначив він.
«Більшість пожеж ще не загашено», – повідомляє ТВ Дощ. Згідно з постановою Міністерства природи 2015 року, регіональні влади не повинні гасити пожежі, якщо вони не становлять загрози для населених пунктів, господарських об’єктів і якщо очікувані витрати, пов’язані з гасінням пожежі, перевищують величину прогнозованого збитку.
Губернатор Красноярського краю Олександр Усс заявив у понеділок на зустрічі зі студентами, що в деяких випадках гасити пожежі безглуздо. «Це нормальне природне явище, боротьба з яким не має сенсу, а в деяких випадках навіть може бути шкідливою»,- заявив він.