Туреччина заохочує працюючих жінок

Уряд Туреччини планує ввести гнучкий графік роботи і більш тривалу відпустку для жінок, щоб збільшити зайнятість серед них, повідомляє BNT. Також планується розробка цифрових бізнес-моделей, що дозволять робітницям працювати вдома або поза офісом.

Рівень зайнятості жінок в Туреччині все ще відстає від рівня зайнятості чоловіків – в даний час він становить близько 30%. Уряд прагне підняти його як мінімум до 34% до 2023 року.

Міністерство промисловості і технології об’єднає зусилля з Міністерством національної освіти, щоб дати можливість більшій кількості жінок працевлаштуватися на більш кваліфіковані робочі місця. Також буде підтримуватися навчання підприємництву серед жінок.

Уряд також розширить установи по догляду за дітьми в промислових і технологічних областях, де сконцентровано більше компаній, щоб заохочувати жінок, що залишили свої робочі місця після пологів, повернутися до роботи.

Інша ідея полягає в розширенні гнучкого робочого графіка, особливо в області розробки програмного забезпечення та ІТ, де можна працювати з дому.

Уряд вже схвалив ряд проектів, конкретно присвячених зайнятості жінок в сфері технологій. Число жінок, зайнятих в державних і приватних секторах досліджень і розробок, за останні п’ять років збільшилося на 55,6% і досягло 54 308.