Одна смерть кожні 17 секунд в Європі від COVID-19

За даними ВООЗ, кожні 17 секунд в Європі від COVID-19 вмирає одна людина.
“Як стверджує глава європейського підрозділу організації Ханс Клюге, пандемія продовжує загрожувати системам охорони здоров’я всіх країн”, – повідомляє The Guardian.

Однак, за його словами, є надія розібратися з ситуацією (з мінімальними негативними наслідками), але це пов’язано із суворим дотриманням протиепідемічних заходів.

Згідно з даними, наведеними Клюге, в 53 країнах, що входять в Європейську регіональну мережу ВООЗ, зареєстровано понад 15,7 мільйона випадків зараження COVID-19, в тому числі 4 мільйони тільки в цьому місяці. Від цієї хвороби також загинуло 355 000 чоловік.

Більше 80% країн досягли піку за 14-денний звітний період з більш, ніж 100 випадків на 100 000 населення. За словами Клюге, третина країн зробила величезний стрибок, реєструючи більш, ніж 700 випадків на 100 000 населення.

Клюге вважає, що заходи, введені урядами для боротьби з коронавірусом, принесуть позитивні результати. “Крім того, інформація про те, що вакцина від COVID-19 пройшла ІІІ стадію випробування, вселяє «велику надію на перемогу над вірусом», – сказав він.