Англія знімає обмеження, але Джонсон попереджає, що обережність абсолютно необхідна

Очікується, що сьогодні прем’єр-міністр Борис Джонсон підтвердить план зняття майже всіх юридичних обмежень на соціальні контакти в Англії з 19 липня, повідомляє BGNES. Але перед прес-конференцією сьогодні вдень Джонсон закликав людей бути обережними. «Ми всі повинні взяти на себе відповідальність не зруйнувати наш прогрес, продовжуючи захищати нашу національну систему охорони здоров’я», – сказав він.

Джонсон попередив, що захворюваність COVID-19, яка в даний час складає близько 30 000 випадків в день, продовжить рости, коли суспільство знову відкриється. На прес-конференції прем’єр-міністра будуть представлені останні дані про пандемію. Останнє моделювання, доступне для Даунінг-стріт 10, передбачає, що госпіталізації, серйозні захворювання і смерті від коронавіруса триватимуть, але на більш низькому рівні, ніж до програми вакцинації.

Прем’єр-міністр Великобританії сказав, що масова вакцинація послабила зв’язок між інфекціями, а також госпіталізацією і смертністю, але додав, що пандемія «ще не закінчилася». За словами Джонсона, коли кількість випадків збільшується зі скасуванням обмежень, «обережність абсолютно необхідна».