Напруга наростає! Викрадені літаки. Проводиться антитерористична операція в Алма-Аті

Напруженість у Казахстані продовжує зростати! В аеропорту Алма-Ати викрадено літаки. Влада проводить антитерористичну операцію. Про це повідомляє ТАРС.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв визнав, що «терористичні банди» захопили аеропорт в Алма-Аті та п’ять літаків, зокрема іноземних.

Радикали підпалили адміністративні будівлі та автомобілі, розбили вітрини та банкомати, а також пограбували кілька найбільших торгових центрів.

«Алма-Ата зазнала нападу, руйнування та вандалізму. Жителі міста стали жертвами нападів терористів та бандитів», – сказав Токаєв учора під час мітингу, який транслювався на телеканалі «Хабар-24».

За повідомленнями місцевих ЗМІ, вісьмох співробітників силових структур було вбито під час акцій протесту в Казахстані і 317 отримали поранення.

«Справжні терористи добре відомі. Вони зараз вирують в Алма-Аті, в інших містах. Захоплюють об’єкти інфраструктури та, найголовніше, захоплюють приміщення, де знаходиться стрілецька зброя», – сказав Токаєв.

За його словами, із терористами воюють курсанти військових училищ. «Наразі під Алма-Атою йде бій із підрозділами ВДВ Міноборони», – повідомив глава держави.

Токаєв сказав, що «терористичні банди», які спричинили заворушення в Казахстані, пройшли серйозну підготовку за кордоном.

Правоохоронні органи розпочали спецоперацію щодо боротьби з тероризмом в Алма-Аті, де погроми продовжуються. Це підтвердила комендатура міста.

На площі перед ратушею в Алма-Аті розгорілася інтенсивна стрілянина між військовими та озброєними людьми. Про це повідомляє кореспондент ТАРС.

«Війська прибули на площу і розпочали операцію із «зачистки» призвідників заворушень. Йде інтенсивна стрілянина», – сказав ТАРС.

«З метою наведення порядку в місті розгорнуто спеціальну антитерористичну операцію», – заявила влада.

Комендатура також закликала жителів Алма-Ати «зберігати спокій та допомагати правоохоронним органам у встановленні конституційного порядку та громадської безпеки».