Збільшення пасажиропотоку в київських аеропортах впевнено триває

Найбільші українські аеропорти («Київ» і «Бориспіль») не збираються зупинятися на досягнутих показниках пасажиропотоку. Протягом шести місяців 2019 року кількість пасажирів і далі поступово збільшується.

Підбито підсумки роботи міжнародного аеропорту «Київ» за перше півріччя. Згідно з даними статистики, пасажиропотік за цей період зріс на 16 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року і склав 1,3 мільйона пасажирів. Переважна більшість пасажирів літають за кордон. За півроку всього лише 34 тисячі людей літали на внутрішніх рейсах.

Тільки в червні співробітники цього транспортного підприємства обслужили майже 250 тисяч пасажирів, що на 15 відсотків більше, ніж рік тому.

Популярні напрямки: Шарм-ель-Шейх (Єгипет), Варшава (Польща), Анкара (Туреччина), Відень (Австрія), Одеса, Львів.

Найбільша українська повітряна гавань – міжнародний аеропорт «Бориспіль»– протягом січня-червня наростив пасажиропотік на 20 відсотків у порівнянні з минулим роком. В цілому співробітники аеропорту обслужили 6,7 мільйона пасажирів.

Тільки в червні послугами транспортного підприємства скористалося понад 1,5 мільйона пасажирів. У порівнянні торішнім червнем показник виріс на 28 відсотків.

Статистичні дані однозначно показують зростаючу популярність авіатранспорту серед українців, чому сприяв вихід на ринок пасажирських авіаперевезень найбільших європейських лоукостерів, які пропонують доступні ціни на квитки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за минулі шість місяців 2019 року пасажиропотік міжнародного аеропорту «Львів» склав майже мільйон осіб.

На сьогоднішній день вже більше 400 тисяч пасажирів скористалися можливістю швидко доїхати на поїзді від головного залізничного вокзалу Києва до міжнародного аеропорту «Бориспіль».