Рік блокад обійшовся британській економіці в 251 мільярд фунтів стерлінгів

“Блокада в Великобританії на рік коштувала 251 мільярд британських фунтів, що еквівалентно продуктивності Південно-Східної Англії за рік і майже вдвічі більше, ніж в Шотландії”, – пише Guardian.

Аналіз Центру економічних і ділових досліджень показав, що, хоча вся країна серйозно постраждала від обмежень, накладених введенням першої національної блокади, бідніші регіони постраждали найбільше.

Розрив між північчю і півднем буде збільшуватися, якщо уряд не вживе заходів до того, щоб бідніші райони не понесли більшого навантаження, ніж економічні втрати, викликані пандемією.

Центр порівняв свої прогнози до пандемії в Великобританії з рівнем продуктивності за 12 місяців після того, як Борис Джонсон оголосив, що британці повинні залишатися вдома.

Валова додана вартість – вимірює кількість товарів і послуг, вироблених в країні, за вирахуванням вартості всіх впроваджуються ресурсів і сировини, які безпосередньо пов’язані з цим виробництвом, зменшилась більш, ніж на 250 мільярдів фунтів стерлінгів.

Збитки в Лондоні найбільші в порівнянні з будь-яким іншим регіоном і складають 51,4 мільярда фунтів стерлінгів. Потім йдуть Південний Схід Англії і Схід Англії, де збитки складають 34,7 млрд. фунтів стерлінгів і 26,6 млрд. фунтів стерлінгів відповідно.

У цьому місяці Національне статистичне управління оголосило, що ВВП скоротився на 9% в порівнянні з лютим 2020 року – за місяць до першої блокади.