Аеропорт «Дніпро» нарощує оберти

Популярність авіатранспорту серед жителів міста Дніпро безперервно зростає, що підтверджується оновленими статистичними даними роботи місцевого аеропорту за 8 місяців 2019 року.

У міжнародному аеропорту «Дніпро» протягом січня-серпня зафіксовано значне збільшення пасажиропотоку. За цей час співробітниками транспортного підприємства було обслужено 224 тисячі пасажирів. Головний показник роботи аеропорту за рік збільшився майже на 12 відсотків.

У серпні 2019 року кількість пасажирів, які скористалися послугами авіатранспорту в Дніпрі, склало 36 тисяч осіб, що на 13 відсотків більше серпневого показника минулого року.

Порівняно невеликий пасажиропотік в дніпровському аеропорту, враховуючи, що в місті проживає майже 1 мільйон людей, пояснюється тим, що саме транспортне підприємство, включаючи злітно-посадкову смугу вже давно потребує реконструкції, щоб мати можливість приймати сучасні авіалайнери, а також для підвищення безпеки пасажирів.

На реконструкцію злітно-посадкової смуги в червні цього року уряд виділив 200 мільйонів гривень. Однак цих грошей недостатньо для проведення повноцінної реконструкції аеропорту. Вирішити проблему пообіцяв президент України Володимир Зеленський в ході робочої поїздки до Дніпропетровської області два місяці тому. «Кошти будуть … ми розуміємо, що таке для міста-мільйонера аеропорт»,– підкреслив глава держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом першого півріччя українські аеропорти в цілому обслужили 10,7 мільйона пасажирів, приріст склав 20 відсотків.

За 8 місяців 2019 року пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» склав 9 мільйонів осіб.