Економіка США ставить рекорди за рекордами

Згідно зі звітом про зайнятість, який був опублікований Бюро статистики праці, число нових робочих місць збільшилося на 150 тисяч.

Однак, це число на 90 тисяч менше того, яке було зафіксовано в жовтні. Зайнятість жителів Сполучених Штатів Америки працездатного віку стабільно збільшується з кожним місяцем вже протягом декількох років.

При цьому такий важливий економічний показник як рівень безробіття залишається стабільно низьким вже третій місяць поспіль. На початок грудня серед людей працездатного віку безробіття становило всього 3,7 відсотка, показник, який останній раз був зафіксований 50 років тому. Зайнятість американців знову досягла нового рекордного рівня і на сьогодні складає 156 мільйони 800 тисяч чоловік.

Параметр економіки, який в першу чергу важливий для працівників, – заробітна плата також продовжує збільшуватися. З початку 2018 року погодинна оплата праці в середньому зросла на 3 відсотки.

За твердженням представників міністерства праці США, останні три місяці в середньому 170 тисяч осіб на місяць працевлаштувалися на новому робочому місці.

Сполучені Штати – країна, в яку щорічно переїжджають сотні тисяч людей з різних країн. Ситуація істотно не змінюється і останнім часом, коли уряд проводить більш жорсткішу імміграційну політику. Економічні успіхи тільки посилюють мотивацію людей переїхати на постійне місце проживання в США.

Нагадаємо, на ринку праці в Україні склалася парадоксальна ситуація – з одного боку, безробіття повільно, але зменшується, середня заробітна плата зростає, а з іншого –Україна найближчим часом чекає гостра нестача фахівців.

Джерело: www.eurabota.ua

14.12.2018