Жертв обриву канатної дороги в Італії налічується вже 14

“Жертв аварії на канатній дорозі в Італії вже 14, і їх число може продовжувати рости”, – повідомляє BBC.

Вчора кабіна з туристами відірвалася від канатної дороги, що проходить повз озера Маджоре, і впала на крутий лісовий схил. Люди їхали з курортного містечка Стреза на гору Мотароне в Альпах, в провінції П’ємонт.

Гірничо-рятувальна служба повідомила, що першими виявила двох поранених дітей 5 і 9 років і відправила на вертольоті до лікарні Туріну. Пізніше 9-річний хлопчик помер від важких травм, отриманих при падінні. У іншої дитини множинні переломи, проведена операція, вона у свідомості.

Точна причина аварії поки не встановлена. Очевидці повідомили, що металевий трос, по якому рухалися кабіни, обірвався приблизно в 300 метрах від вершини.

Підйомник з Стрезам на гору Мотароне піднімає пасажирів на висоту тисяча чотиреста дев’яносто один метр над рівнем моря. Дорога займає близько 20 хвилин. Кабіни вміщають 40 чоловік, але поки неясно, скільки людей знаходилося в пошкодженій кабіні.

Сигнал про трагічну подію надійшов до рятувальної служби близько 12:00 за місцевим часом в неділю. Прибулі на місце гірські рятувальники виявили, що кабіна була сильно деформована. Вона впала з висоти близько 20 метрів і кілька разів перекинулася.