Названо авіакомпанії, які найбільш точно дотримуються графіка

Міністерство інфраструктури України днями опублікувало дані про те, як авіакомпанії, які працюють на українському ринку, дотримуються затвердженого графіка польотів.

Для будь-якого пасажира, який користується послугами тієї чи іншої авіакомпанії, однією з головних складових відмінної роботи є пунктуальність, тобто виконання рейсів вчасно, без будь-яких затримок. Особливо важливо, щоб виліт не затримувався для тих пасажирів, які повинні робити пересадку в аеропорту прибуття на інший рейс.

Дотримуватися точного розкладу для авіаперевізника – одна зі складових, яка дозволяє конкурувати на ринку пасажирських авіаперевезень, адже послуги пропонують десятки компаній і пасажир має великий вибір, щоб скористатися тією чи іншою пропозицією.

Серед десятків вітчизняних та зарубіжних авіакомпаній, що працюють в Україні, за підсумками листопада найбільш пунктуальними виявилися Czech Airlines, Swiss, Air Arabia, які виконали відповідно 21, 16 і 15 рейсів. Всі рейси були виконані зі 100-відсотковим показником пунктуальності.

За ними в рейтингу йдуть сім авіаперевізників, які виконували рейси з 90-відсотковими показниками пунктуальності, що також непогано. Слід підкреслити, що найбільші європейські лоукостери, які працюють на українському ринку – Ryanair і Wizz Air – виявилися не найточнішими серед конкурентів і в десятку кращих не потрапили. Пунктуальність угорського лоукостера склала 82, а ірландського – 78 відсотків. При цьому Wizz Air в листопаді виконав 406, а Ryanair – 222 рейсів.

Серед українських авіакомпаній найбільш пунктуальною вже вкотре стала Роза вітрів, регулярність відправлення рейсів якої становить 91 відсоток.

Нагадаємо, угорський лоукостер Wizz Air веде переговори про перехід з аеропорту Київ (Жуляни) в Міжнародний аеропорт Бориспіль.

Джерело: www.eurabota.ua

13.12.2018