Лоукостер Wizz Air веде переговори про перехід в аеропорт Бориспіль

Угорській авіакомпанії Wizz Air стає тісно в київському аеропорту Жуляни. На сьогодні переговори про перехід компанії в Міжнародний аеропорт Бориспіль йдуть повним ходом.

Очевидно, що керівництво лоукостера для подальшого розвитку бізнесу в Україні не бачить перспектив збільшення числа регулярних рейсів і пасажиропотоку використовуючи для базування аеропорт Київ. До цього додався і вихід на український ринок пасажирських авіаперевезень найбільшого європейського лоукостера Ryanair, що відразу робить ситуацію більш напруженою і конкурентною для Wizz Air.

Про те, що розглядається можливість найближчим часом перейти в аеропорт Бориспіль, заявив головний виконавчий директор авіакомпанії Джозеф Вараді: «Ми відкриті для нових пропозицій, тому проводимо переговори не тільки з Борисполем, але і з іншими регіональними аеропортами».

Також топ-менеджер компанії розповів, що для Wizz Air в аеропорту Київ існують чинники, які негативно впливають на перспективи подальшого розвитку компанії і успішної роботи на українському ринку. Авіакомпанія поступово замінює авіалайнери Airbus А320 на нові Airbus А321, які більші, а коротка злітно-посадкова смуга аеропорту Київ не дозволяє приймати літаки таких розмірів.

На сьогоднішній день лоукостер Wizz Air забезпечує для аеропорту Київ близько половини пасажиропотоку. І якщо керівництво транспортного підприємства не хоче втратити доходи, то питання модернізації злітно-посадкової смуги потрібно буде вирішувати.

Нагадаємо, ірландський лоукостер Ryanair оголосив нову акцію. Квитки можна купити за феноменально низькою ціною – 3 євро.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018