У Євросоюзі турбуються через зростання числа українців з неврегульованим статусом

На сьогоднішній день в Євросоюзі знаходиться порівняно невелике число мігрантів з України, які мають неврегульований статус, але кількість їх неухильно зростає.

Завдяки дії безвізового режиму між Україною та ЄС, який вже функціонує протягом півтора року, українські громадяни отримали великі можливості для в’їзду на територію співдружності, маючи на руках лише біометричний паспорт.

Природно, завжди знайдуться і такі хитруни, які сподіваються обдурити систему, щоб будь-якими способами залишитися жити в одній з країн Євросоюзу. Згідно зі статистичними даними, число українців, які незаконно перебували на території країн-членів ЄС, в минулому році становило близько 33 тисяч чоловік, що на 12 відсотків більше, ніж в 2016 році. Поки даних навіть першої половини 2018 року немає, але в дипломатичних колах кажуть, що українців, які перевищили термін перебування в країнах ЄС, стало більше, і цей факт вже не на жарт турбує керівництво окремих країн Євросоюзу. Тому Єврокомісія приділятиме увагу цій проблемі і переконуватиме українську владу вживати відповідних заходів.

Нагадаємо, майже 11 мільйонів українських громадян, як підрахували у Державній міграційній службі, оформили біометричні закордонні паспорти. Тільки з січня по листопад цього року українці отримали 4,5 мільйона паспортів.

Джерело: www.eurabota.ua

13.12.2018